Descobreix

ESPORTS AQUÀTICS, PORTS I MARINES, ESPAIS NATURALS MARÍTIMS I MOLT MÉS.
Museus

Exhibicions en vela Llatina, la nostra forma ancestral de navegar

València

La vela llatina és una de les manifestacions més representatives de la cultura i les formes de vida tradicionals dels valencians.

 

La vela llatina protagonitza una de les estampes més tradicionals del Parc Natural de l’Albufera, a València. Estes barques han estat lligades a estes aigües des de temps ancestrals i les seues característiques s’ajusten a la perfecció a les condiciones de l’entorn natural. L’any 2016, el Consell de la Comunitat Valenciana va declarar la pesca artesanal i la navegació en vela llatina tradicionals de l’Albufera de València Bé d’Interés Cultural.

L’embarcació consta d’una vela (pràcticament triangular, també anomenada “de ganivet”), envergada en l’antena i que les embarcacions de poc port solen utilitzar. Està considerat el millor aparell per a cenyir (anar contra el vent) i navegar a través (amb el vent de costat). Solen dur a terme exhibicions perquè el públic tinga l’ocasió de contemplar esta mescla d’esport (a l’alça) i tradició.

De març a setembre, la Federació de Vela Llatina organitza exhibicions al llac de l’Albufera, durant les quals el públic pot participar i navegar en les embarcacions destinades als visitants. També és possible aprendre esta tècnica de navegació a l’escola de vela de l’Associació de Pescadors de Catarroja. En la localitat alacantina d’El Campello també es recullen alguns dels capítols més emotius de la històrica modalitat de vela llatina.

 

Calendari d’exhibicions de Vela Llatina: Federació Valenciana de Vela Llatina

 

També es pot disfrutar de la naturalesa en l’entorn del Parc Natural de l’Albufera a través de les propostes d’oci següents:

 

Exhibiciones en Vela Llatina, nuestra forma ancestral de navegar

Obri la ubicació