Descobreix

ESPORTS AQUÀTICS, PORTS I MARINES, ESPAIS NATURALS MARÍTIMS I MOLT MÉS.
Espais naturals protegits

Parc Natural de Serra Gelada

Costa Blanca
Comunitat Valenciana

Contemplar des del mar el litoral del Parc Natural de Serra Gelada és tot un plaer per a qualsevol navegant. Este relleu muntanyós que recorre el camí entre Benidorm, l'Alfàs del Pi i Altea ofereix vistes a espectaculars penya-segats verticals de més de 400 metres d’altura.

El Parc Natural de Serra Gelada té una extensió de 5.564 hectàrees, de les quals 4.920 són en medi marí. El parc protegeix la totalitat de la serra i de tres illots emblemàtics: l’Illot de la Mitjana, l’Illot de Benidorm i els Illots de l'Olla i la Galera, que són autèntics paradisos per a l’esnòrquel i el busseig amb botella.

El seu nom, Serra Gelada, es deu no només a l’orientació, que crea un microclima més fred, sinó també a l’efecte òptic de llum blanca que produeix la lluna reflectida sobre les parets de pedra calcària.

Acull reductes de vegetació d’un valor excepcional. Encara que, en la vessant que dona cap a l’interior, abunda el bosc mediterrani, en la que dona al mar, on se situa la duna fòssil penjada, només sobreviuen espècies capaces de suportar sòls salins i els efectes abrasius del vent. En l’àmbit marí, dominen les praderies de Posidònia oceànica i, pel que fa a la fauna, la principal riquesa del lloc són les aus marines.

Et deixem ací algunes propostes d’este Parc Natural perquè comences a planificar la teua visita a la Comunitat Valenciana:

 

 

Parque Natural de Serra Gelada

Obri la ubicació