Descobreix

ESPORTS AQUÀTICS, PORTS I MARINES, ESPAIS NATURALS MARÍTIMS I MOLT MÉS.
Espais naturals protegits

Parc Natural del Montgó i Reserva Marina Cap de Sant Antoni

Costa Blanca
Comunitat Valenciana

En el Parc Natural del Montgó i el Cap i Reserva Marina de Sant Antoni, el paisatge litoral es torna més accidentat i abunden els penya-segats, les cales, les illes i les coves.

El Parc Natural del Montgó impressiona, no només per la qualitat de les aigües que envolten este entrant de mar, sinó per la imperial muntanya de 753 metres d’altura que s’eleva sobre les planes de Xàbia, Dénia i Ondara. L’entorn del Montgó és un dels llocs més singulars de la costa llevantina gràcies a la seua fisonomia tan original, amb grans parets i barrancs i una gran diversitat vegetal de més de 800 espècies. Les parets del Montgó acullen àguiles perdigueres, brúfols, soliguers, falcons peregrins, corbs marins i diverses espècies de gavines. El Govern valencià va declarar esta zona Parc Natural el 1987, incloent-hi el cap de Sant Antoni i la plana de Les Planes, que serveix d’unió entre la costa i el mateix massís. El parc disposa d’un centre d’interpretació ubicat al municipi de Dénia. 

La Reserva Marina de Sant Antoni suposa la prolongació fins al mar de la zona de protecció del Parc Natural del Montgó. Recórrer-la des del mar i vorejar els impressionants penya-segats és sense cap dubte la millor forma d’apreciar-ne la bellesa i espectacularitat. Per als amants del busseig, és tot un paradís. Este espai natural d’alt valor mediambiental és refugi per a nombroses espècies de peixos i, per això, les activitats nàutiques hi estan estrictament regulades. Per tal d’aprofitar al màxim este entorn, el més recomanable és contactar amb qualsevol empresa de turisme nàutic de la zona, que s’encarregarà d’obtindre els permisos necessaris per a poder fer l’activitat de la forma més còmoda.

Més informació sobre el Parc Natural del Montgó a: www.denia.net/parque-natural-montgo

Et mostrem ací algunes propostes perquè aprofites al màxim este espai de naturalesa privilegiada: 

 

Parque Natural del Montgó y Reserva Marina Cabo de San Antonio

Obri la ubicació