Blog

Les 10 activitats aquàtiques més divertides per a fer en família a la Comunitat Valenciana

Les 10 activitats aquàtiques més divertides per a fer en família a la Comunitat Valenciana

Les platges valencianes són ideals per a passar-ho bé fent activitats aquàtiques en família gràcies a les seues infraestructures, equipaments i servicis, però també al paisatge mediterrani i les aigües càlides i segures.

Amb prop de 600 km de litoral, la Comunitat Valenciana ofereix una gran varietat de paisatges marins d’aigües cristal·lines, des d’amples platges urbanes d’arena fina fins a cales amagades en espais naturals plens de vida. En esta entrada t’ensenyarem com aprofitar al màxim les vacances de platja en família durant els mesos d’estiu, quan el mar es converteix en el parc de jocs ideal per als més menuts de la casa. Ordenades de més relaxació a més adrenalina, et presentem deu activitats perquè convertisques “un dia de platja” en una aventura inoblidable. Recorda: És fonamental saber nadar i tindre ganes de passar-ho bé!:

 

1. Caiac. El caiac és el medi ideal per a descobrir les cales i els penya-segats més amagats dels poblets mariners de la Comunitat Valenciana. Es pot practicar en família en embarcacions dobles o triples, on els adults ocuparan les places de darrere per tal de controlar la direcció i la tracció del caiac. Les embarcacions per a iniciar-se en esta activitat són models autobuidables i de gran estabilitat, que són ideals per a fer excursions guiades per la costa i, fins i tot, portar un pícnic. Com en totes les activitats aquàtiques, és imprescindible saber nadar i tindre moltes ganes de passar-ho bé.

2. Esnòrkel. No hi ha cap experiència aquàtica més reconfortant que sentir com flotes bressolat pel mar i poder descobrir els colors radiants i els estranys paisatges de la vida submergida. I si, a més, fas esnòrquel en un Parc Natural o una Reserva Marina? I si ho fas des d’un vaixell?  Per a fer del busseig estàndard tota una aventura, és fonamental comptar amb guies especialitzats en educació ambiental i biodiversitat marina. Tota la família aprendrà a identificar espècies i a conéixer la importància de protegir el mar, una experiència familiar inoblidable. És fonamental saber nadar i que els xiquets es troben segurs i còmodes amb l’ús de les ulleres i el tub de busseig.

3. Stand Up Paddle. L’Stand Up Paddle, o SUP, pot ser una activitat molt divertida i emocionant per als xiquets i els grans i, a més, ofereix la possibilitat de compartir taula amb els més menuts i remar en tàndem. Per a això, el xiquet haurà de ser capaç de mantenir-se sobre l’aigua de forma segura i de bussejar. Esta activitat se sol practicar en zones a l’abric de l’onatge i és ideal per a completar la teua estada en destinacions amb platges urbanes.

4. Vela lleugera Si vols que el teu fill es convertisca en un autèntic “llop de mar”, la millor forma és que faça un curs d’iniciació en vela lleugera. És fonamental saber nadar i es recomana ser major de 7 anys, encara que es pot introduir abans d’eixa edat. Esta activitat és ideal per a practicar-la en família, durant la qual xiquets i adults compartiran la mateixa embarcació.

5. Surf i windsurf. El surf i el windsurf no són activitats només per a adults; de fet, els xiquets comencen a practicar-lo cada vegada més menuts, ja que afavoreix l’activitat motora (coordinació, habilitat, equilibri i velocitat). Les platges de la Comunitat, amb fons poc profunds i a l’abric de vents i corrents, són un entorn ideal perquè els xiquets més menuts que ja siguen autònoms en l’aigua es puguen iniciar de forma progressiva i segura en cursos especialment dissenyats per a ells.  Poden començar a fer surf a partir dels 4 anys i windsurf a partir dels 6, sempre sota la supervisió de monitors qualificats i amb l’equipament adaptat a la seua edat.

6. Cable esquí. Vos agrada l’esquí i esteu en una platja de la Comunitat Valenciana? Aleshores, ací teniu les condicions perfectes per a esvarar-se sobre el mar en cable esquí o wakeboard. Esta activitat tan refrescant permet realitzar un recorregut de fins un quilòmetre al llarg del qual poden esquiar 12 persones al mateix temps i amb diferents velocitats (de 27 a 58 km/h). Una elecció excel·lent per a famílies amb xiquets esquiadors majors de 6 anys.

7. Bateig de busseig. Si els teus fills senten fascinació pel món submarí, des dels 8 anys ja poden descobrir els secrets del mar de la mà d’instructors i centres especialitzats que els ensenyaran com utilitzar un equip de busseig autònom i els acompanyaran en tot moment durant el primer passeig a 5 metres per baix de la superfície del mar. És impossible descriure les sensacions que es viuen en un primer bateig de busseig, per això es recomana que tota la família compartisca l’experiència.

8. Flyboard. Si el que desitgeu realment és volar sobre el mar, heu de provar el flyboard i experimentar la sensació d’estar suspés en l’aire. Empreses i monitors especialitzats en esta activitat t’equiparan amb botes dotades d’impulsors d’aigua a pressió i et mostraran les tècniques per a elevar-te a diversos metres sobre el mar i fer piruetes per l’aire. Esta activitat és recomanable per a tots els xiquets valents amb somnis de superheroi.

9. Coasteering. Si la vostra família busca adrenalina al màxim en les zones de platja més rocoses i inaccessibles, el coasteering és la vostra activitat. Vos acompanyaran guies especialitzats que vos proporcionaran l’equipament necessari per a fer senderisme d’aproximació a roca, vos ensenyaran nocions d’escalada i a fer bots verticals a l’aigua. Atenció! Esta activitat és només apta per a famílies amb adolescents molt, molt aventurers.

10. Moto aquàtica. Solcar les ones a tota velocitat sobre una moto aquàtica és una experiència vibrant que mai oblidaràs, especialment si tens de fons els penya-segats, les cales i les amples platges de la Comunitat Valenciana. Els majors de 16 anys poden practicar esta activitat amb consentiment escrit del pare/mare o tutor.

 

Estes són només deu propostes d’aventura aquàtica. Pots descobrir totes les activitats  propostes de nàutica i turisme actiu a www.experienciascv.es

Acosta’t a les platges de la Comunitat Valenciana i disfruta d’un estiu en família ple d’aventura... Som Mediterrani en viu!